Tuesday 14 June 2011

Pe o panza de păianjen


Un elefant...se legana pe o panza de paianjen...

Mie imi plac elefantii, iar semnificatia lor mi se pare cu adevarat interesanta.


Parerile sunt impartite...

ELEFANTUL
1.Elefantul este simbolul tãriei, perspicacitãtii si al prudentei, fiind unul dintre cele patru animale care reprezintã puterea si energia, celelalte trei fiind tigrul, leopardul si leul. Este de asemenea cunoscut ca fiind una dintre cele sapte comori ale budismului.


2.In cultura tailandeza, elefantii sunt simbolul pacii si puterii. Batranii acestei tari considera ca elefantul este un animal magic. Se crede ca elefantul alb contine sufletul unui om decedat, iar daca aceasta se lasa prins, ar trebui sa-i fie daruit regelui. Elefantul alb nu poate fi vandut sau cumparat, iar moartea sa trebuie plansa ca in cazul decesului unui om.

3.Atat in rolul mitic, cat si religios, elefantul este vazut ca un semn de maretie, capabil sa fie venerat si onorat.
Elefantul este un simbol proeminent de putere, fertilitate si inteligenta in multe culturi, inclusiv in China, India si Africa. Este un animal respectat si pretuit de foarte multe persoane. In religia hindusa, Ganesha este un Dumnezeu cu capul unui elefant.
In folclor si in multe povesti de razboi, elefantul a fost vazut ca feeric si ademenitor - in China antica, Elefantul a fost un animal folosit in razboaie, adesea fiind oferit cadou imparatului Kiam, in timpul dinastiei Kang Hsi.

Elefantul alb pur, care este unul din cele Sapte Comori ale Budismului, este considerat de multi a fi intruchiparea viitorului Buddha. In India, Indochina si Tailanda, cei carora le este permis sa c
alareasca un Elefant Alb sunt regii si zeitatile.
Elefantul detine o pozitie foarte puternica in Feng Shui. Inainte de nasterea lui Buddha, mama acestuia a avut vise despre un elefant alb pur, acesta fiind unul din motivele pentru care elefantul este acum un simbol al fertilitatii, fiind folosit in cupluri sau de persoanele singure care doresc un nou nascut. Este un semn de bun augur, oferind protectie pentru viitor.

4.Elefantul este simbolul gândirii mature, a minţii agere. Elefantul care are trompa ridicată în sus este simbolul norocului.


Astfel, pornind de la inspiratia data de un colier cumparat anul trecut din Sibiu, o brosa primita de Martisor de la un bun prieten si un strop de tumblr, am ajuns la....

Pret:35 lei

Sper ca elefantul meu magician, cu trompa in sus sa va transmita o explozie de fericire!
VANDUTA

Pe curand,

Rox



No comments:

Post a Comment